Неділя, 05.05.2024, 08:36
Вітаю Вас Гість | RSS

РАЙОННИЙ МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ

ВІДДІЛУ ОСВІТИ МАКАРІВСЬКОЇ РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 166
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Квітень » 3 » Є в Шевченка народження дата - дати смерті в Шевченка немає
13:00
Є в Шевченка народження дата - дати смерті в Шевченка немає

            Є в Шевченка народження дата - дати смерті в Шевченка немає

        

На виконання Указу Президента України №257 від 11.04.2012 «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка», постанови Верховної Ради України №340-ІІ від 19.06.2013, доручення Кабінету міністрів України №26708/1/1-13 від 05.07.2013, з метою відзначення у Київській області 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка у шкільних бібліотеках навчальних закладів було проведено такі заходи:

  • Протягом навчального року книжкові виставки: «Ми чуємо тебе Кобзарю, через століття», «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля», «Вічний, як народ», «Вічний Кобзар», «Провісник долі України», «Живий у праці віковій», «Великий син українського народу», «Т.Г.Шевченко – вічно житиме у наших серцях»;
  • Конкурс малюнків присвячений творам Т.Шевченка – «Великому Кобзарю присвячується …», «Твори Шевченка очима дітей»;
  • Літературознавчі вікторини «Життя і творчість Т.Шевченка», «Чи знаємо ми Шевченка?», «Шевченкові твори – сяють як зорі», «Великому Кобзарю присвячується…»;
  • Конкурс читців творів Шевченка «Слухайте голос безсмертний Тараса»;
  • Випуск інформаційних бюлетенів «Шлях до Кобзаря», «Незабутній Тарас».

Бібліотекарі Копилівської ЗОШ І-ІІІ ст. (Коваль Ю.М.), Липівського НВО (Сліпенька Л.В.), Ситняківської ЗОШ І-ІІІ ст. (Гребенюк Л.В.), Чорногородської ЗОШ І-ІІ ст. (Батрак Т.П.) провели віртуальні екскурсії «Ім’я Шевченко на карті України», «Пам’ятники Т.Г.Шевченку в країнах світу».

Мельник О.С. (Гружчанська ЗОШ І-ІІІ ст.), Карабанова Т.В. (Забуянська ЗОШ І-ІІІ ст.), Сліпенька Л.В. (Липівське НВО), Корінчук О.В. (Ніжиловицьке НВО), Гребенюк Л.В. (Ситняківська ЗОШ І-ІІІ ст.), Волосовська Т.О. (Гавронщинська ЗОШ І-ІІ ст.), Коцюба О.К. (Борівське НВО), Карапузева О.В. (Яблунівська ЗОШ І-ІІ ст.) підготували уроки - презентації по творах Шевченка.

У Комарівському НВО (Перепадя Н.О.) та Бишівській ЗОШ І-ІІІ ступеня (Обухівська Н.П.) бібліотекарями були розроблені міні-проекти «Шевченко Тарас, наче сонце для нас», «Його душа, його пісня не вмре, не згине…».

У Плахтянському НВО (Копа І.С.) та Червонослобідській ЗОШ І-ІІІ ст. (Поливач О.П.) пройшли інсценізації творів Т.Шевченка «Наймичка», «Назар Стодоля». Перед очима глядачів промайнули долі простого українського народу, їхні поневіряння.

Заходи, які були проведені шкільними бібліотекарями виховують почуття поваги до творчості Тараса Григоровича Шевченка, рідного краю, народу.

Час не владний над пам’яттю народу. Тарас Шевченко залишається довіку нашим безсмертним сучасником. Він з нами, живий, непоборний у назвах вулиць і площ, у пам’ятниках і меморіальних дошках, і мільйонах примірників своїх книг.

 

Методист РМК                                                              І.С.Горбунова

 

 

Переглядів: 814 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Перехід на головну