П`ятниця, 03.05.2024, 23:20
Вітаю Вас Гість | RSS

РАЙОННИЙ МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ

ВІДДІЛУ ОСВІТИ МАКАРІВСЬКОЇ РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 166
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 20 » Майстер-клас учителів української мови та літератури на базі Козичанської ЗОШ І-ІІ ступенів!
16:06
Майстер-клас учителів української мови та літератури на базі Козичанської ЗОШ І-ІІ ступенів!

  Древня і славна земля Макарівщина. Земля, де загубилося в зеленому морі лук, садів, лісів невеличке мальовниче село    Козичанка, задивлене в тиху гладь річечки Сивки.

  Історія села оповита легендами. А його краса зачаровує душу. Адже є тут «тиха річка і сільський млин, верба стара, немов сестра журби земної, і сивий Бог щоранку сходить з неба, росами козичанськими бродить босоніж, і стає пресвітло й гарно усім: людям, деревам, квітам...»

  Козичанська школа є осередком духовності, людяності, доброти. Саме тут запалюється в дитячих душах іскорка любові до рідної землі. Саме тут педагоги плекають паростки талантів, сіють у дитячих душах зерна «розумного, доброго, вічного». І через роки повертаються в рідне село колишні учні, імена яких відомі світові...

  Згідно плану роботи Макарівського районного методичного кабінету відділу освіти восьмого травня на базі Козичанської ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся районний майстер-клас учителів української мови та літератури, проведений методистом РМК з гуманітарних питань Т.М.Дзюбою, з теми: «Формування критичного мислення та розвиток духовності учнів на уроках української літератури».

  У шкільній бібліотеці, царині мудрості і знань, відбулася зустріч словесників із видатними митцями: Марчуком Анатолієм Петровичем, Кавуненком Олександром Сергійовичем, Таранюком Владиславом Володимировичем.

Педагоги району стали свідками великого таїнства: побачили, відчули, як народжується поезія, як живе вона у словах, кольорах, звуках.

  Зворушливо і душевно читав свої вірші Олександр Кавуненко, член Національної спілки журналістів. Присутніх полонили щедрі сонячні барви його поезій.

   Гості тепло зустрічали українського письменника, перекладача, журналіста, сценариста, режисера Владислава Таранюка, члена Національної спілки кінематографістів, із захопленням слухали уривки його творів.

   Майстер пензля, заслужений художник України Анатолій Марчук, чиє ім'я відоме далеко за межами нашої держави, поділився своїм баченням світу, розповів про тернистий шлях до вершин майстерності.

   Митці презентували і подарували на згадку підбірку книг і фільмів.

   Анатолій Петрович Марчук запросив усіх до своєї садиби, де учасники майстер-класу мали змогу поринути в атмосферу гармонії і краси, побувавши у творчій майстерні художника, де народжуються дивовижні картини, якими захоплюється весь світ. Господар садиби познайомив із колекцією садових скульптур, розповів історію їх походження. Особливу зацікавленість викликали експонати з музею старожитностей митця.

    А потім ще довго на березі прадавньої Сивки лунали вірші Олександра Кавуненка, уривки прозових творів Владислава Таранюка, спогади про традиційні літні пленери Анатолія Марчука...

 

Переглядів: 762 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Перехід на головну