Субота, 04.05.2024, 16:59
Вітаю Вас Гість | RSS

РАЙОННИЙ МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ

ВІДДІЛУ ОСВІТИ МАКАРІВСЬКОЇ РДА

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 166
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 24 » ЗАХОДИ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ 85-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛІНИ КОСТЕНКО!
11:33
ЗАХОДИ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ 85-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛІНИ КОСТЕНКО!

19 березня у Комарівському НВО, як і в більшості навчальних закладів району, відбулася лінійка, присвячена 85 річниці від дня народження талановитої поетеси українського слова Ліни Василівни Костенко.

На лінійці була представлена літературна композиція «Я вибрала долю собі сама» /Життєвими шляхами Ліни Костенко/

Учні познайомилися   з біографією і творчістю Ліни Костенко, розповіли про долю її таланту. Розкрили тему митця і мистецтва через призму відповідних віршів Ліни Костенко.

Бібліотекар                                                                       Перепадя Н. О.

Напередодні річниці з дня народження геніальної української письменниці сучасності Ліни Костенко у бібліотеці Андріївського НВО відбувся відкритий виховний захвід, присвячений її творчості. Провела урок Грисик Галина Миколаївна, шкільний бібліотекар, вчитель біології та хімії. 

Епіграфом до уроку прозвучав вірш Ліни Костенко «Доля» у виконанні вчительки. Учні-біографи підготували повідомлення про основні віхи життя і творчості Ліни Костенко – яскравої представниці руху шістдесятництва. У своїх виступах учні наголосили на тому, що Ліна Костенко – це пристрасний трибун слова, який завжди стоїть на боці правди і справедливості, і навіть 16-річна заборона друкуватись не зламала мужню жінку, навпаки,  ще більше загартувала її козацький характер. Вона стала легендою сучасної української літератури.

Бібліотекар                                                                          Грисик Г.М.

19 березня 2015 року в Лишнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений літературний вечір «Чайка на крижинці» для учнів 7 – го класу.

Розпочався вечір розповіддю бібліотекаря про життя і творчість Л. Костенко. В бібліотеці була підготовлена виставка її творів. Потім учні презентували свої проектні роботи. Після цього Бібліотекар запропонувала учням переглянути презентацію присвячену Ліні Костенко. Далі відбувалося зачитування творів Л.Костенко. Діти із задоволенням обмінювалися враженнями від творів письменниці. Обговорювали, що є спільного у її творах і чим вони різняться.

Бібліотекар                                                                                     Ісакова Ю.В.

 


Переглядів: 1504 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Перехід на головну